Citron & basilika är en supergod kombo & tillsammans med den härliga halloumin blir detta jättegott. Den här snabba vardagsräddaren gjorde jag ikväll och jag gör den ofta. Ni bara måste testa detta enkla & smarriga recept.
Sept. 20, 2022
Valfri pasta för 4 personer
500 g halloumi, i kuber
2 msk olivolja, extra virgin
1 st gul lök, finhackad
4 st vitlöksklyftor, finhackade
1 tsk sambal oelek
2 msk tomatpuré
5 dl matlagningsgrädde
1 st tärning grönsaksbuljong
250 g körsbärstomater, halverade
1 st citron, både saft & zest
1 st kruka färsk basilika, både blad och stjälkar. finhackad. (spara 8-10 av de finaste bladen till garnering)
Salt
Nymalen svart- & vitpeppar
Riven parmesan
1. Koka pastan enligt anvisningarna på förpackningen. Salta vattnet väl.
2. Börja med att steka halloumin gyllene i hälften av olivoljan. Tillsätt tomatpuré, gul lök, vitlök & sambal oelek. Låt sautera i ungefär 5 min.
3. Tillsätt körsbärstomater, matlagningsgrädde, citronzest och grönsaksbuljongen. Låt sjuda på medelvärme till önskad konsistens.
4. När grytan nått önskad konsistens, (späd med pastavatten om den känns för tjock), tillsätt basilika & smaka av med citronsaft, salt & peppar. Blanda såsen med pastan och riv över generöst med parmesan.
𝗟𝗬𝗖𝗞𝗔 𝗧𝗜𝗟𝗟!😋👌