Här ersätter aubergine - & zucchini lasagneplattor på ett riktigt smarrigt sätt. Kallas för "Melanzane alla Parmigiana" i Italien. Denna är helt vegetarisk 🤩 !
March 21, 2023
2 tsk olivolja
2 st gula lökar, finhackade
3 st vitlöksklyftor, finhackade
1 msk torkad oregano
2 tsk chili flakes
1 msk tomatpuré
1 msk paprikapulver
400 g passerade tomater
400 g vatten
2 msk soya
1 msk rödvinsvinäger
1 dl färsk basilika, finhackad
Salt
Svartpeppar
2 st aubergine, skivade 1-2cm på längden
1 st zucchini, skivade 1-2cm på längden
Salt
Olivolja
1 - 2 dl riven grana padano
1 msk ströbröd
1. Börja med att salta zucchini & aubergin skivorna ordentligt. Låt stå och ta bort vätska. Minst 30 minuter.
2. Nu till tomatsåsen. Fräs gul lök, vitlök, chili flakes & oregano i en panna i ca 5 min. Tillsätt tomatpuré och fräs ytterligare någon minut.
3. I med passerade tomater, vatten & soya. Låt sedan sjuda minst 15-20 minuter.
4. Under tiden; Skölj av zucchinin och auberginen.
Fräs dem ordentligt 1 och 1 i en het panna sà de får fin färg pa båda sidor. Ställ åt sidan.
5. Smaka av tomatsåsen med basilika,
rödvinsvinäger, salt och peppar.
6. Ta nu en ugnsäker form och bygg lasagnen. Börja med tomatsås sedan aubergine/zucchini, sedan tomatsås igen med riven Grana Padano och zucchini/aubergine. Bygg tills formen är full. Avsluta med tomatsås.
8. Toppa med riven Grana Padano & ströbröd.
Gratinera i 200 grader 25-30 minuter. Servera med en god sallad.
LYCKA TILL! 🤩