Ikväll använde jag salsicciafärs och gjorde köttbullar på en en riktigt snabb men god tomatsås. Tänk på att använda passerade tomater av bra kvalité om du vill ha smak snabbt på din tomatsås🤩👏
Original recept från www.instagram.com
March 7, 2024
500 g salsicciafärs
2 msk olivolja, extra virgin
1 msk olivolja, extra virgin
1 st gul lök, finhackad
2 st vitlöksklyftor, finhackade
1 msk fänkålsfrön, mortlade
400 g passerade tomater
2 dl vispgrädde
1 dl färsk basilika, finhackad eller 1 msk torkad basilika
Salt
Svartpeppar
Riven parmesan
Koka pastan enligt anvisningarna på förpackningen.
Blanda salsicciafärsen med hälften av olivoljan. Rulla sedan bollar, blir ungefär 20 stycken. Stek dem sedan i resten av olivoljan så de får fin färg. Lägg dem sedan på ett fat vid sidan av.
I samma panna; Fräs gul lök, vitlök och fänkålsfrön mjukt i olivoljan.
Tillsätt passerade tomater och vispgrädde. Låt koka upp.
Lägg i salsicciabullarna tillsammans med basilikan och låt bullarna gå i såsen tills pastan är klar. Smaka av med salt och svartpeppar innan du blandar pastan med såsen. Servera med riven parmesan.