Detta är min mans favorit med både räkor och ostbågar. En uppskattad förrätt som du kan förbereda i god tid. Inspiration till receptet kommer från ICA.
April 1, 2023
4 dl creme fraiche
400 g färskost
200 g handskalade räkor, spara några till garnering
1 dl stenbitsrom
1 st rödlök, hackad
0.5 knippe färsk dill
1 tsk citronsaft
18 skivor formfranska
Salt
Peppar
Salladsblad
4 dl ostbågar
Citronskivor
Dill till garnering
Blanda 2 dl creme fraiche och 200 g av färskosten. Hacka de skalade räkorna (spara några hela räkor till garnering) och blanda ihop med hackad rödlök och stenbitsrommen.
Tillsätt hackad dill och citronsaft. Smaka av med vitpeppar och salt.
Tryck ut runda skivor ur formfranska med ett glas, eller liknande. Lägg sen blandningen emellan de tre brödformarna. Inget på den översta.
Blanda ihop resterande 2 dl creme fraiche och 200 g färskost och bred runt om och på toppen. Allt ska täckas. Hit kan du förbereda, men sätt plastfolie på och sätt i kylskåp.
Krossa ostbågarna (men spara några hela till garnering) i en plastpåse så att det bara är smulor. Lägg det på en tallrik och rulla bakelserna i ostbågekrosset. Ställ på tallrik och garnera med salladsblad, några färska räkor som du sparat, samt dillvippor, citronskiva och eventuellt lite stenbitsrom.