Panerad kokostofu!

Så enkelt men åndå en så grymt smarrig rätt! Många ingredienser till såsen, meeen, ni vet ju att såsen är kanske det viktigaste!!

Grönaella

Nov. 13, 2022

Ingredienser

2 salladslökar

1 bit rödkål

6-8 mangoldblad

Panerad kokostofu

1 förpackning fast tofu (yipin)

1 msk olia

1 dl kokosflingor

0,5 dl tapiokamiol

3 msk majonäs (hellmanns veganska)

3 msk créme fraîche

1 tsk paprikapulver

1 msk tamari

2 nypor svartpeppar

Het Jordnötscurrysås

1 msk rostad sesamolja

1 msk rapsolja

2 vitlöksklyftor

3 msk tamari

2 msk agave

1 msk röd currypasta

1 msk risvinäger

1 msk miso

1 dl jordnötter

1 l vatten

Chili för topping

0,5 lime for servering

3 portioner nudlar

Gör så här

Pressa ur vätskan ur tofun.

Skär tofun i 1 cm tunna skivor.

Rör ihop majonnäs, créme fraiche, paprikapulver, peppar och tamari i en skål.

Ta varje bit tofu och badda alla sidor med tapiokamjol.

Bre en klick av smeten på en sidan, vänd sidan ner i kokosen, bre en klick smet på andra sidan, vänd ner i kokosen igen.

Skär salladslöken, rödkäl och mangold fint.

Hetta upp sesamoljan i en panna och tillsätt det vita av salladslöken , paprika och vitpeppar. Stek på vardera sida tills dom får fin färg.

Tillsätt vitlök och stek ytterligare någon minut.

Tillsätt tamari, agave, currypasta, risvinäger, hoissinsas, jordnötssmör och vatten i pannan. Rör om tills allt blandas väl och kokas upp.

Stek tofun i rikligt med olja, på hög värme i stekpanna, på vardera sida, tills dom får fin gyllenbrun och krispig yta.

Koka nudlarna enligt förpackningen.

Servera nudlar, panerad tofu med sallad och sås.

Taggar

Vill du spara detta recept? Ladda ner SmakShare receptapp gratis så kan du samla alla dina recept på en plats för att göra det lättare att planera, handla och laga din mat.