Så enkelt men åndå en så grymt smarrig rätt! Många ingredienser till såsen, meeen, ni vet ju att såsen är kanske det viktigaste!!
Nov. 13, 2022
2 salladslökar
1 bit rödkål
6-8 mangoldblad
1 förpackning fast tofu (yipin)
1 msk olia
1 dl kokosflingor
0,5 dl tapiokamiol
3 msk majonäs (hellmanns veganska)
3 msk créme fraîche
1 tsk paprikapulver
1 msk tamari
2 nypor svartpeppar
1 msk rostad sesamolja
1 msk rapsolja
2 vitlöksklyftor
3 msk tamari
2 msk agave
1 msk röd currypasta
1 msk risvinäger
1 msk miso
1 dl jordnötter
1 l vatten
Chili för topping
0,5 lime for servering
3 portioner nudlar
Pressa ur vätskan ur tofun.
Skär tofun i 1 cm tunna skivor.
Rör ihop majonnäs, créme fraiche, paprikapulver, peppar och tamari i en skål.
Ta varje bit tofu och badda alla sidor med tapiokamjol.
Bre en klick av smeten på en sidan, vänd sidan ner i kokosen, bre en klick smet på andra sidan, vänd ner i kokosen igen.
Skär salladslöken, rödkäl och mangold fint.
Hetta upp sesamoljan i en panna och tillsätt det vita av salladslöken , paprika och vitpeppar. Stek på vardera sida tills dom får fin färg.
Tillsätt vitlök och stek ytterligare någon minut.
Tillsätt tamari, agave, currypasta, risvinäger, hoissinsas, jordnötssmör och vatten i pannan. Rör om tills allt blandas väl och kokas upp.
Stek tofun i rikligt med olja, på hög värme i stekpanna, på vardera sida, tills dom får fin gyllenbrun och krispig yta.
Koka nudlarna enligt förpackningen.
Servera nudlar, panerad tofu med sallad och sås.