Här har du en riktigt god och enkel fiskrätt med citron, basilika & ost som hela familjen gillar. Spara och laga! 💛
Original recept från www.instagram.com av Sophie ”Fia” Vildahl
Aug. 13, 2023
600 - 700 g alaska pollock/torsk/pangasius
500 g potatis
Salt
Vitpeppar
0.5 st purjolök
1 st citron
1 kruka basilika
1 tsk olja
Fiskbuljongtärning eller motsvarande mängd fond
1 dl vatten
2 dl crème fraiche (lätt eller vanlig)
1 dl riven ost (gärna lagrad tex @vasterbottensost för extra god smak 😋)
150 g sockerärtor
Tina fisken.
Sätt ugnen på 225°C.
Skala och koka potatisen.
Lägg fisken i en ugnssäker form. Krydda med salt och peppar.
Ansa och strimla purjolöken fint. Pressa saften ur citronen. Hacka basilikan. Fräs purjolöken i oljan. Rör ner citronsaft, smulad buljongtärning, vatten och crème fraiche. Låt såsen koka upp. Smaksätt med peppar. Vänd ner basilikan.
Häll den varma såsen över fisken och strö på osten. Sätt in mitt i ugnen i 10–12 minuter.
Ansa och koka sockerärtorna i saltat vatten i ca 3 minuter.
Servera fisken med potatis och sockerärtor. Orkar du kan du pressa potatisen 😉